Ons verhaal

Na jarenlang allergie in onze familie, bleek dat er over deze allergieën heen gegroeid was en kon ons eerste huisdier haar intrede doen. Al snel werd duidelijk dat dit een poes moest worden. Na een bezoek aan een kattenshow bleek dat het een Brits Korthaar poes moest worden. In 1995 kocht onze zoon, die toen nog thuis woonde, onze eerste Brits Korthaar poes. Dit was Ricordare Mike Amber, een blauwe poes. Zij was het begin van onze cattery.

Amber mocht op stap naar Duitsland, naar de schitterende kater WW96 EC Oskar von Uhlenspeegel. Dit is de eerste basis geworden van onze lijnen. Uit deze combinatie hebben we een blauwe poes aangehouden; Arisya Joanna van Sonswyck. Arisya heeft 1 nestje gekregen met als vader de crème kater Winnetou de Lasalle.

Vier prachtige kittens waren het resultaat. Zelf hebben we uit dit nest een blauw-crème poes gehouden, IC Bolleke Boucharon van Sonswyck. Met haar ‘enorme’ verschijning en goeilijke koppie werd zij veelal aangezien voor een kater. Haar zusje GIC Biebelebonsje van Sonswyck, ook een blauw-crème poes, hebben wij verkocht aan de familie Kretzmer in Duitsland, met wie een goede vriendschap is ontstaan.

De zusjes hebben het bijzonder goed gedaan op shows; vele titels, BIV’s en zelfs BIS’s hebben zij gehaald. Wanneer zij samen op een show verschenen werden ze vaak door de keurmeester herkend als zusjes. Biebelebonsje won overigens altijd van de twee. Biebelebonsje heeft inmiddels voor veel bijzonder mooi nageslacht gezorgd.

Uit één van haar nestjes hebben we een blauwe poes terug gekocht; IC Jule vom Butendiek. Een prachtige poes met een geweldig karakter en mede doordat ze is opgegroeid met een pup, erg grappig. Jule is ook een reislustige poes; verre reizen en hotelkamers vindt ze allemaal leuk, zolang ze maar gezelschap heeft van ons. Zij zorgde er voor dat de lijn niet verloren ging. Op de shows heeft Jule het ook erg goed gedaan. Zij is diverse keren BIV geworden, ook een heel aantal keren is ze genomineerd voor BIS en het ook regelmatig daadwerkelijk geworden! Tot ons groot verdriet is Jule veel te jong overleden aan een infectie in haar buik, opgelopen tijdens de keizersnede. Hiermee stierf een van de leukste poezen die we tot nog toe hebben gehad.

Verder hebben wij sinds 1997 ook een zwart shaded silver poes in huis rondlopen; CH Sypellian’s Beautiful, voor ons ‘Beautje’. Met haar fokken was niet zo’n succes en ook showen vond zij niet erg leuk. Beautje is een speciale poes en met haar aparte karakter heeft ze een hele grote plaats in mijn hart veroverd.

Via Joke Ruyter zijn wij aan de imposante IC Unique van Black Lake gekomen, een prachtige, imposante lilac poes en ook van haar hebben we hele mooie nesten gehad en met haar hebben we veel succes op de shows gehad. Na haar sterilisatie is ze naar zeer goede vrienden van ons verhuisd en we zien haar nog veel.

Oline is de dochter van Gisa von Butendiek. Gisa is de dochter van Biebelebonsje, het zusje van onze Bolleke. Met de fokster van Oline, Angelika Kretzmer, hebben we een nauwe vriendschap, zij heeft altijd de mooiste katten en bovenal zijn al haar kittens altijd extreem lief, zo gelukkig ook Oline weer. Oline is heel vrolijk, speels, grappig en heeft een prachtige oogopslag! Oline heeft extreem goed gescoord op de shows die we met haar hebben gedaan. Bizar, vreselijk, maar waar… Van Oline hebben we veel te vroeg op een vreselijke manier afscheid moeten nemen. Oline kreeg tijdens de bevalling van haar laatste nest, na twee gezonde kittens op de wereld gezet te hebben, een hartstilstand. Tijdens een heftige wee trok ze weg en tot onze grote schrik, bleef ze erin en was ze overleden met nog vijf op dat moment levende kittens in haar buik. Na sectie is gebleken dat Oline is overleden na hartfalen tijdens de bevalling. Uiteindelijk heeft alleen Quirino van Sonswijck, onze creme kater, het overleefd.

 

 

Onze katten leven vrij in huis; ze mogen overal komen en hebben een grote buitenren waar ze lekker kunnen ravotten.